Šajā receptē aprakstītās biezpiena bulciņas uzreiz pēc cepšanas aplej ar skābā krējuma mērci, blīvi ietin un tādā veidā atstāj, līdz tās ir pilnībā atdzisušas. Rezultātā bulciņas sanāk tik burvīgi mīkstas, ar skābo krējumu samirkušas (nelasiet mitras, nebūt ne!), bet mājās valda tik fantastisks AROMĀTS!!!
Nav jēgas stāstīt, bet tas ir jāpamēģina! Pagatavojiet, un jūs paši visu sapratīsiet!
Receptei jums būs nepieciešams:
Mīklai:
- 350 grami miltu
- 3 grami sausā rauga
- 100 grami piena
- 50 grami cukura
- 50 grami kvalitatīva, trekna (82%) margarīna; ja pavisam noteikti esat pret margarīnu, ņemiet sviestu vai augu eļļu
- 70 grami skābā krējuma
- 3.5 grami sāls
Pildījumam:
- 500 grami biezpiena
- 1 ola
- 100 grami cukura
Mērcei:
- 200 grami skābā krējuma
- 1 ēdamkarote cukura
No dotā sastāvdaļu daudzuma man sanāca 20 ripiņas ar biezpienu
Pagatavošana:
Siltā pienā ieberiet sauso raugu, pievienojiet pustējkaroti cukura, 2 – 3 tējkarotes miltu (no kopējā daudzuma). Visu samaisiet, līdz izveidojusies viendabīga, šķidra mīkla, un atstājiet uz 30 – 40 minūtēm, līdz parādās putu cepurīte.
Miltus izsijājiet. Pievienojiet sāli, cukuru un visu samaisiet, lai visas sausās sastāvdaļas būtu vienmērīgi savienojušās.
Miltu maisījumam pievienojiet mīkstu margarīnu, skābo krējumu, un saberziet lielās drupačās.
Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu